Coaching als mantelzorger

Hoe zorg ik voor mijn eigen mentale gezondheid als mantelzorger?

“Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf bent”

Bovenstaande zin kreeg ik te horen tijdens de opleiding als verpleegkundige. Maar hoe doe je dit als mantelzorger?

Vanuit mijn persoonlijke ervaring in combinatie met de mantelzorgers die ik tegen ben gekomen in mijn werk, weet ik dat het soms moeilijk is om voor jezelf te zorgen als mantelzorger. Je wil er tenslotte zijn voor je partner, familielid, vriend, vriendin of buur.

Je kan o.a. last ervaren van een schuld gevoel als je een grens stelt of merken dat je vermoeit en/ of somber wordt. Desondanks blij je door gaan omdat je niet anders weet of gewend bent. Dit kan een onbalans geven wat invloed heeft op je werk en/ of in je privé leven.

Tijdens de wandeling onderzoeken we hoe je weer in balans kan komen en blijft.

Vragen die tijdens deze wandelingen aan bod komen zijn;

  • Hoe ga ik als mantelzorger om met mijn eigen grenzen.
  • Hoe blijf ik goed voor mezelf zorgen?
  • Op welke manier kan ik als mantelzorger ondersteuning vinden/ krijgen
  • Hoe kan ik mijn rol als partner, broer, zus, vriend, vriendin behouden naast de rol als mantelzorg?
  • Hoe zorg ik voor een balans tussen werk, privé en mijn rol als mantelzorger?

Dit zijn vragen die we behandelen tijdens de 6 wandelingen.