Coaching als mantelzorger

Hoe zorg ik voor mijn eigen mentale gezondheid als mantelzorger?

“Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf bent”

Die zin kreeg ik te horen tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige. Maar hoe doe je dit eigenlijk als mantelzorger?

Vanuit mijn persoonlijke ervaring, in combinatie met de mantelzorgers die ik tegen ben gekomen in mijn werk, weet ik dat het soms moeilijk is om voor jezelf te zorgen als mantelzorger. Je wilt er tenslotte zijn voor je partner, familielid, vriend, vriendin of buur.

Je kunt in zo’n situatie bijvoorbeeld last krijgen van een schuld gevoel als je een grens stelt. Of je merkt dat je vermoeid of somber wordt. Desondanks blijf je doorgaan, omdat je niet anders weet of gewend bent. Dit kan een onbalans geven, die invloed heeft op je werk of in je privé leven.

Tijdens de wandeling onderzoeken we hoe je weer in balans kan komen en blijft.

Vragen die tijdens zulke wandelingen aan bod komen, zijn:

  • Hoe ga ik als mantelzorger om met mijn eigen grenzen?
  • Hoe blijf ik goed voor mezelf zorgen?
  • Op welke manier kan ik als mantelzorger ondersteuning vinden en krijgen?
  • Hoe kan ik mijn rol als partner, broer, zus, vriend of vriendin behouden, naast mijn rol als mantelzorg?
  • Hoe zorg ik voor een balans tussen werk, privé én mijn rol als mantelzorger?

Deze vragen behandelen we tijdens een serie van 6 wandelingen.

Nieuwsgierig? Neem contact op!

AJKO Coaching & Advies

☎️  +31 (6) 15 36 81 14

✉️  info@ajko.nl