Wandelcoaching bij verzuim

Het kan voorkomen dat je te maken krijgt met verzuim. Je hebt je ziek moeten melden op je werk omdat het mentaal niet meer lukt om aan het werk te gaan. Je voelt je ongelukkig en weet niet hoe je weer stappen moet maken om weer aan het werk te gaan. Of je meldt jezelf regelmatig ziek en je weet niet hoe je verandering moet aanbrengen zodat je je minder vaak ziek hoef te melden. Wandelcoach bij verzuim kan je ondersteunen in je proces naar herstel. Ook gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om weer met plezier naar je werkt te gaan en om een gezonde manier te blijven werken.

Ik richt mij op de mensen die uit zijn gevallen op hun werk (of dreigen uit te vallen en/ of een hoog verzuim kennen) door mentale klachten of door de klachten die zij ervaren vanuit een bepaald (vermoedelijk) psychiatrisch ziektebeeld.

Mijn manier van coachen is in de natuur, door al wandelt het gesprek met jou te voeren. Tijdens deze wandelingen gaan we onderzoeken wat de reden is voor je verzuim.
Op basis van de opgestelde doelen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen. Dit doe ik via oefeningen tijdens de wandelingen en het opgeven van huiswerk.
Dit houd in dat elke coach traject maat werk is. Wat voor de één werkt hoeft niet voor de ander te werken ondanks dat op papier de klachten met elkaar overheen komen.

Wandelen en de natuur zijn zaken wat we in jouw proces in zetten. Zonder dat er een “boom geknuffeld” hoeft te worden. Voor een traject hoef je geen getrainde wandelaar te zijn

Tijdens de wandelcoaching onderzoeken we wat jij nodig hebt en wat de aanleiding geweest kan zijn van je verzuim en wat je hier aan kan doen. Naast deze actuele vraag gaan we samen ook op zoek naar wat jij nodig hebt om mogelijke aanwijzingen, voor een mogelijke toekomstige ziekmelding te herkennen. Mijn reden om hier ook aandacht aan te besteden is om de jouw op deze manier inzicht te geven in je verzuim en wat je kan doen om hier. Door dit inzicht kan je bijvoorbeeld eerder maatregelen nemen waardoor je, je weer beter gaat voelen. Oftewel in een vroeg stadium moment zaken weet te signaleren en hierop te anticiperen. Dit anticiperen gebeurt door gebruik te maken van de geleerde interventies tijdens de coaching. Een duurzame manier van coachen gericht op preventie.

Werk, activiteit is onderdeel van het leven ook wel een levensgebied genoemd (financiën, wonen, zorg, gezin en werk). Dit kan inhouden dat je klachten ook invloed hebben op andere levensgebieden. Soms kan één van de oorzaken van het verzuim te maken hebben met een ander levensgebied en/ of het ene gebied beïnvloed het andere.

Tijdens het coachen kijken we samen ook naar de andere gebieden in jouw leven. We gaan onderzoeken hoe jouw balans is en/ of je kan inzetten om weer in balans te komen en te blijven.

De eerste afspraak is gratis en duurt 3 kwartier. Deze afspraak is er om met elkaar kennis te maken en om te onderzoeken of mijn manier van coaching bij jouw past.

Het vervolgtraject bestaat uit 5 afspraken van elk een uur. Tijdens de komende wandelingen worden oefeningen ingezet die jou kunnen ondersteunen en/ of inzicht geven.

Een wandeling vind plaats in de regio tussen Elburg en Ermelo.

Neem voor meer informatie contact met mij op via het contactformulier.

“Resultaatgericht Wandelcoach Opleiding” doorlopen