Coaching bij verzuim
“Wandelcoaching is de route naar duurzaam herstel”
Verzuim treft ons allemaal wel eens. Of je nu kampt met een geestelijke impasse waardoor werk onmogelijk lijkt, of je jezelf regelmatig ziek meldt en geen uitweg ziet: wandelcoaching biedt een constructieve oplossing. Mijn missie? Je helpen terugkeren naar de werkvloer op een manier die zowel gezond als voldoeninggevend is.
AJKO specialiseert zich in mensen die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen door mentale gezondheidsproblemen, al dan niet voortkomend uit psychiatrische aandoeningen.
De essentie van mijn aanpak: wandelen en professionele hulp
Uniek aan mijn methode is de natuur als setting. Door gesprekken te voeren tijdens wandelingen, gaan we samen op onderzoek en kunnen we verdiepen. Aan de hand van vooraf vastgestelde doelen onderzoeken we je behoeften en formuleren we een concreet actieplan. Dit omvat ook oefeningen en huiswerk, waardoor je nieuwe inzichten meteen in de praktijk kunt brengen. Het is maatwerk. Wat voor de een effectief is, hoeft dat niet per se voor de ander te zijn. Iedereen is uniek, en daarom is elk coachingstraject op maat gesneden.
Het belang van preventie
Tijdens de coaching gaan we verder dan alleen je huidige situatie. We helpen je toekomstige signalen van verzuim te herkennen en hierop te anticiperen. Zo word je zelf de architect van je mentale welzijn, ondersteund door de vaardigheden en technieken die je tijdens het traject opdoet. Dit is geen kortetermijnoplossing, maar een duurzame manier van coachen die preventie als kern heeft.
Weer in balans komen
Werk is slechts één facet van je leven. We besteden daarom ook aandacht aan andere levensgebieden, zoals financiën, wonen en zorg. Deze interactieve benadering stelt mij in staat om een breed herstelplan voor jou te ontwikkelen.
VR: een steun in de rug
Mijn manier van coaching is om dit in de natuur te doen, mensen te coachen en vaardigheden aan te leren zodat zij op een gezonde manier kunnen re integrerenen en/ of aan het werk kunnen blijven. Maar wat als je, om wat voor reden ook, het lopen moeilijk gaat en/ of je conditie slecht is? Of je behoefte hebt aan een moment van rust maar wel op de afdeling moet blijven tijdens een nachtdienst? Je partner bedlegerig is en je liever niet weg gaat? Of wanneer je rust ervaart tijdens de wandelingen in de natuur maar moeite hebt om deze rust ook thuis te ervaren?
Nou, dan denk ik met je mee!
Naast de wandelcoaching, kan de VRelax bril namelijk ingezet worden. Met de VRelax bril ga je naar een virtuele wereld waardoor het piekeren minder wordt en je weer meer ontspant. Dit kan je doen onder mijn begeleiding en/of thuis, op het werk tijdens je re integratie. Mijn ervaring is dat de coaching en het gebruik van de VR bril elkaar kunnen versterken.
Waarom VR?
De Virtual Reality app vermindert stress en negatieve emoties, en verhoogt de positieve emoties. Het zorgt aantoonbaar voor beter herstel van psychiatrische klachten, minder pijn, verbeteren van coping en het versterken van autonomie en zelfcontrole. Om dit naast de coaching in te zetten, onstaat er een basis. Vanuit deze basis leer je tijdens de wandelcoaching hoe je zelf om kan gaan met triggers en krijg je hierin inzicht. Door de VR-bril laadt je, jouw mentale batterij weer op. Tijdens de wandelcoaching leer je hoe je ervoor zorgt dat deze batterij ook opgeladen blijft.
Praktische informatie
Je eerste afspraak is kosteloos en duurt 45 minuten, bedoeld om te verkennen of deze aanpak bij je past. Daarna bestaat een traject uit 5 sessies van elk een uur, vol met praktijkgerichte oefeningen.
Locaties? De wandelroutes liggen tussen Elburg en Nijkerk.
Nieuwsgierig? Neem contact op!